2013 m. gegužės 5 d., sekmadienis

Massoins - Le Lac - Massoins



Čia vakarykščio pasivaikščiojimo kalnais kalnu kardiograma. Nicoje pramokome "eiti į kalnus". Kols kas esame pradinukai ir keliaujame tik su klase, nes (man) vieneims baisu pargriūti ir užsigauti arba pasimesti.. Didžiausi šio žygio džiaugsmai buvo labai paprasti dalykai: pirmasis gegutės užkukavimas ir beveik lietuviško miško užėjimas. Palmės yra gražu, o pušynas - iki graudumo miela ir sava. Kitas kelionėje dar kartą pasitvirtinęs nuostabus dalykas - prancūzams stulbinančiai nedaro įspūdžio tokie šventi pavasario dalykai, kaip žibutės arba pirmas gegutės užkukavimas. Spėju, kad ir pirmą kart pamatę gandrą net nepagalvotų verstis kūlio. Kaip žmones sugadina šiltas klimatas...


Žygis prasidėjo ir baigėsi Massoins miestelyje. Lietuviška terminija sunkiai įvardijami tie kalnų miesteliai. Pagal gyventojų skaičių tai būtų cielas kaimas. Parncūziškas village paprastai taip ir verčiamas - kaimas, o bet tačiau kiekvienas toks "kaimas" turi sveiko miesto atributus: mūriniai-akmeniniai namai, gatvių tinklas,  bažnyčia, merija, čia neauginami gyvuliai ar daržovės.

Žygio tikslas buvpo Le Lac. Pusiaukelėje gavau patvirtinimą, jog le lac reiškia ežerą, bet šiuo atveju tai tiesiog vietovės pavadinimas.

Massoins iš aukščiau


iš dar aukščiau
nestojam, gal ir gerai, kad nemoku pranzūziškai paklaust "ar dar toli"
snieguotos viršūnės - visada įspūdinga
štai ir Le Lac, ežero tikrai nematyti

šitiek kopėm, kad galiausiai pareitumėm į lietuvišką kraštovaizdį

prancūzams "lietuviškas" pušinėlis dūšios nesuvirpino ir perdaug nestoviniuojant buvo priimtas sprendimas dar mažumėlę palypėti iki Pietų viršūnės (vienkartinis-buitinis-geagrafinis pavadinimas)
Mossoins nuo Pietų viršūnės - tolitoli žemaižemai

vėl gabaliukas beveik lietuviško miško, tik eglutės nevisai tikros - minkštais spygliais ir nekvepia, kaip derėtų
o čia jau visai nebelietuviškas kraštovaizdis, buvau bepradedanti mažumėlę pabijoti..

stabilumas grįžta į kelią, bet pastriksėt iš smagumo netraukia
geras ženklas

geras vaizdas

išgeriam limonado ir namo.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą