2014 m. gruodžio 8 d., pirmadienis

SWAP. Kai namo pareina Kalėdos


Šeštadienį pūškavau po namus pabrėžtinai pilvota ir kažkiek peršalus (aš irgi taip sakau – reikėjo šilčiau apsirengti prieš einant į feisbuką po snieguotą-speiguotą tėvynę pasižvalgyti), tai dėl šio tai dėl to pasirūpindama, nes dulkių valymui trūko artais greitesnių apsukų, artais politinės valios. Galiausiai apsisprendžiau kuriuo klausimu šią dieną atsakingiausiai pasirūpinti. Taigis susitelkiau ties rūpesčiu "o kaip bus šiemet su Kalėdom??". Ar atras jos mūsų duris jokių kalėdiniu gražgrožiu nepažymėtas? Ar nepražiopsosiu jų pro šalį važiuojančių, bebudėdama, kada mūsų Nykštukas pasiprašys į kalėdinę šventę? Ar šiuose metuose dar rasis vietos, laiko  ir politinės valios kalėdiniams skoniams, spalvoms, dovanoms ir kitam gėriui? Va kiek visokių rimtų klausimų galima apsvarstyti, kai rodos sveikatos tik papuškavimui beužtenka.

Ir taip visaip atsakingai besirūpinant kaip čia dabar viskas bus ar nebus, net nepasibeldusios namo parėjo KalėdosVat taip tiesiog ėmė ir atėjo. Ir teko skubos tvarka susipakuoti visus savo neatsakingus pagodojimus. O tada, nusiplauti rankas ir imtis Kalėdų išpakavimo.

Iš kito Prancūzijos galo atkeliavusi dėžutė atsivėrė lietuviškai-kalėdiškai baltu vaizdeliu. O kad būtų dar namiškiau-lietuviškiau-kalėdiškiau visas geras buvo nubarstytas saldainiais iš gimtojo Saulės miesto. Kasant giliau išlindo dvi mielos širdužės. O tada jau neištvėręs išsiropštė visas iš puikumo apvalus  kalėdinis burbulas. Ir nors iš pirmo žvilgsnio pasirodė ir už mane labiau pasipūtęs, bet tik paėmus į rankas įsitaisė lyg švelnus katinukas. Nesu rankose turėjusi šiltesnio-malonesnio molinio dalyko. Sakyčiau, visapusiškai meilus kalėdinis burbulas.

labai atsiprašau Ilonos, kad tokį dailų jos darbą tik šitaip tesugebėjau nufotografuoti..
tarkim, kad čia vis per tuos neišsisemiančius žieminius lietus..

širdelės natūroje irgi smarkiai mielesnės, nei nuotraukoje

Einu organizuot kokio kalėdinio kampo, kad šitam gražuoliui būtų kur visu savo gražumu dainuoti apie Kalėdas, kurios niekada nepraeina pro šalį.

out of topic - mūsų ryžas greit sumojo, kad pakavimo popierius prie jo asmeniškai  derintas ir būtent jam siųstas


Ačiū, Ilonai, už į mano namus palydėtas Kalėdas, dūšią sušildžiusias ir namus puošiančias dovanas. Ačiū Daivai, kad jau antrus metus priima į kalėdines roges.

11 komentarų:

  1. tiek šilumos ir nepakartojamo jausmingumo DOVANOJE:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. oi, į tuos Ilonos burbulus jau pernai seilę varvinau, net eglės nepuošdama :)) žvėriškai gražu :)
    kad ir kokio pūpsotumo ir didumo būtų, jis man panašus į labai mažą ypatingą karoliuką :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. oooj, kokio gero gerumo tas burbulas! Jau dabar drasiai del tu kalediniu puoshmenu galima pliusiuka uzsidet ir ramiai nykshtuko laukt:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai dailios nuotraukos, Reda. Juk matosi bubulo glotnumaas ir blizgumas, o daugiau nieko ir nereik :) Labai aciu uz nuotrauka su katinu, jis toks grazus, toks rudas, toks... teisingiausias pasaulyje katinas !

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gražu kaip! Ir katinas toks fotogeniškas, ne prieš papozuoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveika, Reda.
    Nominavau tave Best Blog Awards. :)
    http://i-sedova.blogspot.co.uk/2014/12/tesiant-nuo-mamizmo-suskystejusiu.html

    AtsakytiPanaikinti
  7. Katinas visada žino geras vietas ir...dovanas :) Man, kaip žmogui, pamiršusiam Kalėdinius burbulus Lietuvoje, visada labai gražios ir mielos dovanos, kuriomis galima pasipuošti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Man labiausiai laukiamos dovanos yra tos kurios dovanojamos iš širdies ir su meile. Visada savo artimiems žmoniems stengiuosi dovanoti lietuvišką arba savo kūrybos dovaną, o padovanojus matau besidžiaugiančias artimųjų akis.

    AtsakytiPanaikinti