2014 m. vasario 3 d., pirmadienis

čia praplaukė Rūta


Kai Delfi šetadienį pasidžiaugė, kad Rūta kažkątaisten laimėjo Nicoje, sujudom sukrutom informacijos ieškot, kur čia mums eiti mūsų plaukikės pažiūrėti ir sėkmės jai palinkėti. Bendromis vietos lietuvaičių pastangomis atkapstėme kas kaip ir kur ir sekmadienį pasišokinėdami per balas keliavome į olimpinį baseiną.

Aš plaukimą pažįstu iš chloru atsiduodančios vaikystės traumos. Kai išverkiau laimę nebelankyti baseino, išsivaikščiojo stabilus vėsesnio sezono snargliavimasis, nustojau pati sau smirdėti chloru, žodžiu, gyvenimas patapo ryškiai sausesnis ir laimingesnis. Neišsivaikščiojo tik šaltkrėtys nuo baseino kvapo. Dėl to pradžioje buvo tiesiog smalsu žiūrėti į tuos jaunus žmones, kurie savo noru gyvena šlapiai ir chloruotai. Kaip jie susigyvena su tuo baseinų kvapeliu? O kuom jie atitepa odą, kad ji pamirštų kasdienes šlapias skriaudas? O kaip jiems taip pavyksta be jokio pasibodėjimo kišti galvą po vandeniu? Kai jau pabodo plūduriuoti paikuose ir paviršutiniškuose „o kaip..“, buvo galima atidžiau pažiūrėti kas įdomesnio dedasi vandenyje.

O vandenyje to įdomumo irgi buvo ne kažkiek: iš vandens ritmiškai išnyrdavo plaukimo kepurėlimis aptempti pakaušiai ir platūs rankų grybšniai. Kai jau atrodo, kad atsižiūrėjai į šitą reginį į valias, rezultatų lentelė parodo, kad nesugebėjai išlaikyti dėmesio nė 2.65 minučių..

Tik nepamanykite, kad Rūta visą vakarą plaukiojo pirmyn atgal, o aš sau varčiau akis, kad manęs nedžiugina. Atstebėjome pusvalandį treniruočių ir aibę rungtynių. Rūta plaukė du kartus. Kad neatrodytų labai įžūlus mano nuobodžiavimas, belaukiant Rūtos plaukimo, leisiu sau pastebėti, kad iš entuziasmo nespirgėjo ir patys dalyviai. Rodėsi, kad jiems tai rutininės varžybos. Už pirmą vietą gautą kurpinę Rūta išsyk perdovanojo artimiausiam lietuviškam sirgaliui.

pirmiausia Rūta laimėjo pirmą vietą

po to Rūta laimėjo antrą vietą

Vienok, išbūti iki galo buvo verta. Ir ne tiek dėl sužiūrėjimo abiejų Rūtos laimėjimų (I ir II vieta), kiek dėl pamatymo kaip elgiasi čempionai po rutininių varžybų. Kai visi jaunuoliai jau buvo susipakavę savo maudymukus ir klegėjo iš baseino, Rūta pasikeitė maudymosi kostiumėlį, užsidėjo lastus ir išplaukė į treniruotę. Pagarba Rūtai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą